Restoratif Diş Tedavisi Yüksek Lisans Programı

Program Tanımları

Kuruluş: Restoratif Diş Tedavisi Restoratif Master programı 2001 yılında kurulmuştur ve 2003 yılından itibaren mezun vermektedir.

Amaç: Restoratif Diş Tedavisi Restoratif Master eğitimiyle, bu eğitimi alan diş hekimlerinin topluma ileri seviyede sağlık hizmeti verebilecek, özgün araştırma planlayacak ve yapabilecek klinik ve bilimsel donanıma sahip uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanır.

Hedef: Restoratif Diş Tedavisi eğitiminde temel hedefimiz; dişin sert dokusu ile ilgili tüm anomali ve hastalıklarını ayırt edip tanıyabilecek, yorumlayıp kişiye özel bir tutum ile tedavilerini tamamlayabilecek hekimler yetiştirmektir.

Kazanılan Derece: Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar ‘‘Restoratif Diş Tedavisi alanında Restoratif Master Diploması’’ derecesini alırlar.

Derecenin Düzeyi: Master.

Kabul ve Kayıt Koşulları: Programa öğrenci kabulü ve kayıt esasları "Yeditepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" içinde yer alan "İkinci Bölüm-Kayıt ve Kayıt Esasları" başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Restoratif diş tedavisi master programına başvuran adayların en az 10 yarıyıl süreli bir dişhekimliği fakültesinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Yeterlik Koşulları ve Kuralları: Yükseköğretim Kurumu’nun belirlemiş olduğu yeterlik koşulları geçerlidir. Toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az 7 ders ile 1 seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur.

Yüksek lisans öğrenim programı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur.  Öğrencinin alacağı derslerin en çok iki tanesi (tezli programda)/ üç tanesi (tezsiz programda), lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla lisans derslerinden seçilebilir. Ayrıca dersler danışman ve ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden seçilebileceği gibi, danışmanın uygun ve gerekli görmesi halinde doktora programı derslerinden de seçilebilir.

Program Profili: Restoratif Diş Tedavisi Master programının amacı; programdaki adaylara Restoratif Diş Tedavisi disiplininin kapsadığı konularda hem teorik hem de klinik alanlarda yetkinlik kazandırmaktır .

Mezunların İstihdam Profilleri (Örneklerle): Mezunlar devlete bağlı ya da özel sektör kuruluşlarında Restoratif Diş Tedavisi uzmanı olarak görev alabilmektedir. Son yıllarda Restoratif Diş Tedavisi uzmanlarına olan ihtiyaç hastaların Restoratif Diş Tedavisi uzmanlık gerektirdiğini fark etmesiyle artmıştır. Bazı meslektaşlarımız genel sağlık kurumlarında görev almayı yeğlerken bazıları akademik kariyer yapmayı tercih ederek öğretim görevliliği ve doçentliğe yükselmek için çalışmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş: Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Mezuniyet Koşulları: Restoratif Diş Tedavisi master programında mevcut olan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve tezini bir jüri önünde sözlü olarak savunmak ve başarmak  zorundadır.

Çalışma Şekli : Tam zamanlı

Bölüm olanakları: Restoratif Diş Tedavisi doktora programında 2 profesör, 2 doçent, 1 yardımcı doçent ve 3 öğretim görevlisi bulunmaktadır. Programın bağlı bulunduğu Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde, 1 adet profesör kliniği, 1 adet öğretim üyesi kliniği, 1 adet uzman kliniği, 1 adet sert doku laboratuvarı, 1 adet kütüphane yer almaktadır.